e Liquids

Over e Liquids

Vloeistoffen voor elektronische sigaretten

De vloeistof die zich in de cartomizer of clearomizer van je elektronische sigaret bevindt wordt e-vloeistof, e-liquid of soms ook wel e-juice genoemd. Zoals elders reeds op de website vermeld, wordt deze vloeistof in de atomizer verhit waardoor deze verdampt. Het zijn deze dampen die de e-roker inhaleert.

 

Samenstelling

De samenstelling van e-vloeistof kan variëren, thans over het algemeen bestaat ze uit volgende componenten:

De basis van de vloeistof bestaat uit Propyleen Glycol en/of Vegetable Glycerine. Deze substantie zorgt ervoor dat er zichtbare rook wordt geproduceerd. 
Deze stof wordt aangevuld met water, smaakstoffen en eventueel nicotine. Lees hier meer over het verschil tussen PG (Propyleen Glycol) en VG (Vegetable Glycerine).

De smaakstoffen hebben niet alleen als functie ‘smaak’ te genereren, maar spelen ook een rol in de zogenaamde “Throat Hit’. Sommige stoffen zorgen voor meer “kriebel” in de keel en benaderen daardoor meer het gevoel dat een gewone (analoge) sigaret in de keel genereert.

 

Nicotine

De stimulerende stof die verslavend is in sigaretten is de nicotine. Nicotine is een relatief eenvoudige alkaloïde, genaamd pyridine. Het is natuurlijk gevormd in tabaksbladeren en wordt vrijgegeven, samen met andere gerelateerde toxische verbrandingsproducten wanneer een sigaret wordt verbrand. De nicotine in onze e-vloeistof, is natuurlijk nicotine uit tabak bladeren. Het wordt geproduceerd door mechanisch en chemisch strippen van het nicotine uit de bladeren en onder de meest strenge controle, gedestilleerd uit de oplossing, met gefractioneerde destillatie technieken om de hoogst mogelijke zuiverheid te produceren - zuiverheid die wordt gebruikt in EU farmaceutische voorschriften .

 

Welke sterkte e-liquid moet ik nemen?

Het nicotine gehalte in de liquid wordt aangegeven in mg/ml of in %.
De sterkte gaat van 0mg/ml tot 24mg/ml of 2.4% of soms nog meer. (10 milligram per milliliter = 1%) Zoals je bij sigaretten Ultra-light, Light, Medium, Normaal hebt, heb je dus ook bij e-sigaretten verschillende sterktes. Een liquid met een sterkte van 1.8% is zowat hetgeen je zoekt als je een alternatief wil voor een normale sigaret. (Tenzij je krachtige e-sig configuraties gebruikt).

Sigaret                            Vloeistof                   
- Geen (0mg)
Light Laag (6mg)
Normaal Normaal (12mg)
Zwaar Hoog (18mg)