Herroepingsrecht

Sommige artikelen uit de webshop betaal je wel op voorhand. Je bestelling wordt – na ontvangst van de betaling – geleverd op een door jou gekozen adres in België. Omdat je de artikelen al hebt gekocht voor je ze kon bekijken, is dit wel verkoop op afstand. Dat wil zeggen dat je na de levering recht hebt op 14 dagen herroepingsrecht. Als een artikel niet beantwoordt aan je verwachtingen, kan je dus afzien van je bestelling.

 

Wat is herroepingsrecht?

Je hebt het recht ons te melden dat je afziet van jouw aankoop en kan het pakket retourneren binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst. Contacteer ons: 0478/84.20.40. Je betaalt niets in het postpunt of postkantoor als je langs deze weg retourneert. Na aanvaarding van jouw retour betalen wij de aankoop terug, verminderd met de retourkost.

 

De termijn van 14 kalenderdagen laat je toe het gekochte artikel te beoordelen en te inspecteren zoals in een winkel. In die tijd moet je het gekochte artikel met de nodige zorg hanteren.

Je mag het artikel slechts uitpakken voor zover het noodzakelijk is om je inspectierecht uit te oefenen. Het gekochte artikel mag alleen in de originele staat en in de originele verpakking worden geretourneerd.

 
Wil je gebruikmaken van je herroepingsrecht? Breng ons dan op de hoogte van je beslissing via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail):


Dampwinkel.be
Tolhuisstraat 37
B3130 Betekom
+32 478 84.20.40
E-mail: info@dampwinkel.be

Je kan hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht.

 
Als het artikel niet meer verkoopbaar is omdat je het gebruikt hebt (elektrische sigaret, liquid, artikelen waarbij hygiëne van belang is …) zal het artikel volledig worden aangerekend.

Ook voor volgende artikelen geldt het herroepingsrecht niet:
gemonteerde, gebruikte, bevuilde, beschadigde en onvolledige artikelen
artikelen waarvan de verpakking zodanig geopend is (volledig of gedeeltelijk) dat ze niet meer als nieuw verkocht kunnen worden