De gezondheidsvoordelen van elektrisch roken

Met elektrisch roken beleeft u een nieuwe manier van roken die minder ongezond is dan het roken van de traditionele sigaret. Elektrisch roken is dan ook bedoeld en ideaal voor rokers die op zoek zijn naar een minder ongezond alternatief. Tevens kan elektronisch roken dienen als manier om te minderen op uw nicotine inname. U kunt immers het nicotinepercentage stapsgewijs naar beneden brengen zonder de rookervaring te hoeven missen, of een ander merk of andere smaak te hoeven roken. Op deze wijze kunt u matigen en misschien is het voor u net het opstapje om volledig te stoppen met roken. Elektrisch roken wordt meestal dampen genoemd, omdat de lucht die u inademt in feite geen rook is. Er is immers geen plaats van verbranding van tabak bij het elektrisch roken. Elektrisch roken wordt echter niet aangeraden voor niet-rokers en is ook zeker niet bedoeld voor minderjarigen onder de 18 jaar, vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen die zwanger zijn. De e smoker mag dan bijvoorbeeld geen teer bevatten, maar bevat immers nog altijd de verslavende stof nicotine.

Dampen, elektrisch roken zonder nicotine en meer keuze

Elektrisch roken komt in vele vormen. Dit komt doordat er veel aanbieders zijn van e smokers, e liquids, batterijen en andere onderdelen die de e sigaret compleet maken. Het is daarbij van belang om niet alleen te kijken naar het goedkoopste apparaat of de minst dure e liquid. Kijk te allen tijde eerst naar de kwaliteit van de onderdelen, omdat deze invloed hebben op wat u binnen krijgt, maar ook op de levensduur van uw e sigaret. Goedkoop elektrisch roken betekent dus niet altijd kiezen voor de goedkoopste onderdelen. Als uw e sigaret langer mee gaat kunt u immers op lange termijn veel meer geld besparen. Kiest u voor elektrisch roken omdat dit minder ongezond is dan een tabak sigaret? Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat er geen andere schadelijke stoffen in uw e liquid zitten die er niet horen. Bekijk daarom altijd het hele plaatje en kies voor producten van fabrikanten die gecertificeerd zijn en aan alle Europese eisen voldoen.

Ontdek elektronisch roken bij de Dampwinkel

De Dampwinkel heeft voor u een selectie gemaakt van producten die u zonder problemen of onveilig gevoel aan kunt schaffen. Wij verkopen dan ook enkel onderdelen van betrouwbare en gecertificeerde producenten. Wilt u weten welke e smoker het beste bij u past? Neem telefonisch contact met ons op, e-mail ons of breng ons een bezoek in een van de drie fysieke vestigingen waar u terecht kunt voor advies en de producten kunt uittesten. Ook hebben wij een online webshop waar u op elk moment van de dag uw favoriete producten of starter sets kunt bestellen.

Bekijk ons aanbod