Liquid voor de e sigaret

Liquid voor de e sigaret wordt doorgaans ook wel e liquid of e vloeistof genoemd. Dit is een speciale vloeistof waarin geen tabak wordt verwerkt, maar welke wel nicotine bevat. Er is dan ook uit onderzoek gebleken dat de stoffen in liquid voor de e sigaret minder ongezond zijn dan de stoffen die vrijkomen bij het aansteken van een tabak sigaret. Bij de liquid voor de e sigaret is immers geen sprake van verbranding, maar verdamping. Deze damp ademt u uiteindelijk in. U kunt bij uw e liquid vaak kiezen uit verschillende smaken en verschillende samenstellingen of componenten die belangrijk zijn voor uw dampplezier.

E sigaret liquid kopen met PG of VG?

Wanneer u e liquids wilt kopen ziet u vaak de termen PG en VG. PG en VG geven de samenstelling aan van de zogenaamde draagvloeistof. Deze vloeistof draagt als het ware de nicotine en zorgt ervoor dat er bij verwarming verdamping plaats vindt. PG staat voor propyleen glycol en VG staat voor vegetable (of plantaardige) glycerine. De meeste e liquids bestaan uit een combinatie hiervan. Wilt u graag een zeer sterke throat hit? Kies dan voor een e liquid met een hoger percentage aan propyleen glycol; bijvoorbeeld een e liquid met 80% PG en 20% VG. Bent u meer gediend van een iets mildere dampervaring, dan kunt u beter een e sigaret liquid kopen met meer plantaardig glycerine. Plantaardig glycerine zorgt voor grotere damp pluimen dan PG. Te veel VG of plantaardig glycerine kan er echter wel weer voor zorgen dat er een te zwakke throat hit is en is vaak iets minder goed voor uw apparaat. Daarom vindt u naast de 80% PG – 20% VG e liquids vaak e liquids van 50% PG – 50% VG. Wilt u dus een niet te zware throat hit, dan is de e liquid sigaret met een samenstelling van 50% PG – 50% VG misschien de betere oplossing voor u.

Liquids e sigaret kopen bij De Dampwinkel

De dampwinkel biedt een scala aan verschillende soorten e liquids, vaporizers, onderdelen en andere accessoires. We bieden enkel producten die betrouwbaar zijn en van hoge kwaliteit. U kunt de producten bekijken, testen en kopen in een van onze drie vestigingen of op elk moment van de dag e liquids of een e smoker bestellen via onze online webshop. Wanneer u deze bestelt heeft u de producten de volgende dag al in huis.

Bekijk ons aanbod