E sigaret vloeistof – de e liquid in uw elektronische sigaret

E sigaret vloeistof, of e liquid is de vloeistof die in een e smoker wordt verdampt en u uiteindelijk inademt. De e vloeistof bevat verschillende componenten, waaronder nicotine, een draagstof en andere stoffen die invloed hebben op de smaak en de ervaring van het dampen. De reden waarom er veelal wordt gekozen voor de e smoker met deze zogeheten e sigaret vloeistof is veelal omdat er geen tabak in de e vloeistof zit. De stoffen die er wel in zitten en die u uiteindelijk inademt maken de e smoker dan ook veel minder ongezond dan de gewone tabak sigaret.

E cigarette vloeistof en de componenten

E sigaret vloeistof bevat verschillende stoffen. Propyleen glycol, ook wel aangeduid als PG is een relatief dunne substantie die zowel smaakloos als geurloos is. Vloeistoffen met meer propyleen glycol zijn dan ook vaak vloeibaarder en kunnen gemakkelijk geabsorbeerd en verdampt worden. De lage dichtheid zorgt voor minder derrie in uw apparaat. PG is dus vriendelijker voor uw cartomizer en zorgt ervoor dat uw e smoker langer mee gaat. Bovendien beïnvloedt PG absoluut niet de smaak van de vloeistof. PG zorgt voor een zeer sterke throat hit, of prikkeling in uw keel. Dit betekent echter wel dat vloeistoffen met een hoger PG percentage soms kunnen zorgen voor een drogere mond of keel. Wilt u een iets mildere vloeistof? Dan kiest u voor een vloeistof met meer vegetable/ plantaardig glycerine, ook wel VG genoemd.

Plantaardig glycerine zorgt voor meer damp en geeft u dus meer het gevoel dat u echt aan het roken bent. De throat hit die u krijgt van VG is echter vele malen lager dan bij PG. Het nadeel aan VG is dat het een dikkere oplossing is dan PG en dus iets minder zachtaardig is voor uw apparaat. Dit zorgt voor meer onderhoud en iets kortere levensduur dan het geval is bij PG. De meeste vloeistoffen bevatten daarom meestal een combinatie van beide stoffen. Wilt u een betere throat hit, dan kiest u doorgaans voor een 80% PG – 20% VG e liquid en voor de mildere ervaring bent u beter af met een 50% - 50% vloeistof. Er is echter geen verhouding die voor iedereen het beste is en uw esigaret vloeistof kiest u uiteindelijk aan de hand van uw eigen voorkeur.

Vloeistof voor e sigaret kopen bij de De Dampwinkel

Wilt u de overstap maken van roken naar dampen? De Dampwinkel biedt een ruim aanbod aan vloeistof e sigaret, e smokers, batterijen en andere accessoires. Profiteer van hoge kwaliteit en uitstekende service. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bekijk ons aanbod